2010. augusztus 9., hétfő

Zöldkávé

Zöldkávé

A zöldkávé és a feketekávé alapanyaga, a koffein ugyanaz - bár hatása más - azonban kivonatuk teljesen eltér egymáséitól. A feketekávé pörkölése után kapja meg a formáját, de a zöld kávé pörkölésével elveszítené a legfontosabb hatóanyagait melyek közül az egyik legfontosabb és leghatásosabb a klorogénsav. Kutatások azt bizonyítják, hogy a klorogénsav felgyorsítja az anyagcserét ezáltal segíthet a felesleges kilók leadása elleni harcban. Ha valaki túlsúlyos, akkor könnyen lehet, hogy anyagcsere zavarai vannak és ez is gátolja a kilók leadását. Ugyanis szervezete nem képes feldolgozni a bevitt kalóriamennyiséget és elkezd raktározni. Ebben az esetben a kologénsav felgyorsítja az anyagcserét sőt még a táplálékkal bevitt szénhidrát zsírrá alakulását is képes csökkenteni, így, - mivel nem alakul zsírrá a szénhidrát - a szervezet azokhoz a tartalékhoz nyúl melyeket már korábban elraktározott és ez fogyáshoz vezethet. A klorogénsav ezen kívül még antioxidáns is, véd a szabadgyökök káros hatásaitól.
A zöldkávé másik nagyon fontos és hatásos hatóanyaga a koffein mely hatásában nem ugyanaz a koffein ami a fekete kávéban is megtalálható. A koffein hosszú távú hatását, rövid idő alatt fejti ki, segítségével felfrissülhetünk, élénkítő hatása is ismert, így biztosítja a kellő energiát a sportoláshoz.

A zöldkávé tartalmú étrend-kiegészítők fogyasztásával tehát hozzájárulhatunk a sikeres fogyókúrához és segítségével elérhetjük a kilók leadásátNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése