2010. október 15., péntek

Csontig hatol

Rosszul mozdulunk, nehezet emelünk, vagy nagy lendülettel nekiállunk kapálni a kertben, és egyszer csak megtörténik. Fájdalom, kiegyenesedni próbálás, még erősebb fájdalom, mégis inkább görnyedés. Ágyhoz totyogás, valaki mentsen meg érzés. Ismerős?

Ha beáll a derekunk, az nem feltétlenül az öregedés vagy egy betegség velejárója, egy hirtelen rossz mozdulat elég ahhoz, hogy néhány napig jajgatva, az ősemberére hasonlító testtartásban tudjunk csak mozogni.

Mit ne tegyünk?
  • Ne kérjük meg a szomszédot, hogy masszírozza meg, hacsak nem gyógymasszőr. A nem szakszerű masszírozás sokat ronthat a helyzeten.
  • Ne próbáljuk meg kiegyenesíteni, kihúzni magunkat vagy intenzíven átmozgatni a hátunkat.

Fotó: Carlos Aldana

És mit tehetünk?

  • Pihentessük, feküdjünk le, vegyük fel a számunkra legkényelmesebb testhelyzetet. Az ágynyugalom viszont ne tartson 1-2 napnál tovább, ezt követően már érdemes szép lassan, fokozatosan könnyű mozgást végezni, járkálni.
  • Az érintett területet kenjük be izomfájdalmakat csökkentő, izomlazító krémmel. Az ilyen készítmények általában helyi vérbőséget okoznak, aminek köszönhetően oldják a görcsöket, és a fájdalmat is csillapítják. Ha 2-3 napon belül nem tapasztalható javulás, forduljunk orvoshoz.

Lexikon A beállt derék probléma esetén általában húzódásról vagy idegbecsípődésről van szó. Az éles fájdalom hatására az izmokban görcsök, orvosi szóval izomspazmusok lépnek fel. A spazmus (spasmus) jelentése görcs, a spasztikus pedig görcsöst jelent.Beállt derékra a Kobralgin®termékcsaládot ajánljuk!


1 megjegyzés:

  1. Nekem szinte mindíg bevált ha négykézláb álltam néhány percig,utána rögtön fel tudtam állni,igaz egy kicsit azért pihentem utána.

    VálaszTörlés