2017. július 11., kedd

Nyaralás? - Védd magad!

A napvédelemről nem lehet eleget írni, beszélni. Az általános tudnivalókon és faktorszámokon túl viszont van egy csomó dolog, amit hajlamosak vagyunk elfelejteni a témában, ezekre helyezzük most a hangsúlyt.

Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra?
Magas faktorszámú naptej, nyugtató, hidratáló készítmény leégés esetére, jó minőségű, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő, szalmakalap. Mindez természetesen a gyerekeknek is. 

Krémezési rutin
A naptejet már érdemes reggel felkenni, felöltözés előtt, és napjában többször ismételni, pláne ha strandolás a program. Amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni: arc, fül, lábfej, nyak. Sőt, az ajkak is le tudnak égni, pláne tengerparton. Ne felejtsünk el tehát fényvédős ajakírt beszerezni!


Kémiai vagy ásványi szűrős naptej?
Gyerek esetében mindenképpen az ásványi szűrőset preferáljuk. Az ásványi szűrős tejek azonnal hatnak, és mivel működési elvük miatt nem szívódnak a bőrbe, szinte nulla az esélye, hogy érzékenységet okoznak.

Napozás = ráncok?
A bőröregedésben nagyon is hangsúlyos szerepet kap, mennyire óvjuk a bőrünket a nap káros sugaraitól. A ráncok, pigmentfoltok kialakulását pontosan úgy lassíthatjuk leginkább, ha folyamatosan védjük a bőrünket, és legalább ilyen fontos a hatékony hidratálás is. Azaz a nyári hónapok alatt különösen ügyeljük a folyadékbevitelre, és bőrünk rendszeres, minőségi hidratálására.
A gyerekek bőrét szintén fokozottan hidratálni kell: a tengervíz, a klóros medencevíz sajnos megteszi a hatását.

Hajvédelem

Inkább csak a hölgyeknek fontos téma. A nyaralásra frissen festett gyönyörű frizura gyorsan sprőd, kezelhetetlen szénakazallá változik, ha nem adunk neki egy kis pluszt, ami megvédi a káros hatásoktól. Strandolás után a hajban klórmaradványok, tengervíz esetén só marad, ezektől a legjobb azonnal megszabadulni. Ha nem is mossuk meg minden nap, de langyos vízzel ( a meleg fokozza a hajszálak gyökerében a faggyútermelést, a haj könnyebben zsírosodik) alaposan öblítsük át minden fürdőzéses program után. Ezt követően speciális, hajvédő készítménnyel fújjuk be hajunkat, ma már nagyon sok cég dob a piacra kifejezetten nyári termékcsaládot. Ezek a készítmények UV védelemmel is el vannak látva, jóval erősebben hidratálnak, nem utolsó sorban pedig kímélőek, tehát gyakori használatra vannak kitalálva. A nyaralás alatt lehetőség szerint kerüljük a hajszárítást, hajvasalózást - úgyis lazulunk, nem feltétlenül muszáj mindig makulátlan frizurával megjelenni. 

EZT AJÁNLJUK!


ANTIVAKARIN® krém - bőrégésre is!Add a Facebook-hoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése